30.3.2013

Project SaVaWay III

FB-ryhmässä on nyt perjantaisin järjestetty ompeluhaasteita, joissa parissa tunnissa ommellaan jotain ennalta annetuista materiaaleista tai teeman mukaisesti.
Eilen illalla materiaalina oli joustamaton, kudottu puuvillakangas, siitä siis jotain.

Tässä mun tarvikekasa kaavoineen, napit oli vaihtoehtoiset, isommat jäi loppujen lopuksi käyttämättä.

Kaavat Ottobresta 3/-11 Color Splash koossa 134cm. Oli kiva tehdä ainaisten mekkojen sijasta jotain muuta ja tyttökin tykkäsi, vaikka kankaasta mekkoa toivoikin.
Kaava on aika hoikkaa mallia, meillä tyttö on 128 pitkä ja yläosan kaarrokkeet on just sopivan kokoiset, yhtään ei saisi olla ympärysmitalta kapeampi muuten kiristäisi.

Ihan annetussa kahdessa tunnissa ei vaate valmistunut, puoli tuntia yliajalla sain illalla itse haalarin valmiiksi, seuraavalle päivälle jäi vetoketju, napinlävet ja nappien ompeleminen.

Taaksen ompelin pitsiketjun. Ketju on 5cm lyhyempi kuin ohjeessa annettiin vetskarin pituudeksi, eikä kyllä haittaa yhtään!

Sekä vyötärölle, että lahkeisiin tein kumilankarypytykset. Aika hyvin onnistu lennosta, kun aikaa ei ollut kokeilukappaleisiin. =D
Lahkeessa on kaksi kerrosta kumilankaa ja vyötäröllä neljä, vaikka ohjeessa sanottiinkin viisi.
Kävi siitä hyvä tuuri, että yksi puolallinen riitti juuri ja täsmälleen näihin.

Napit päällystin itse, valitettavasti kuva vähän "paloi", joten tämän paremmin kangas ei erotu.

21.3.2013

Pupupaita

Kapyseltä taannoin tilatusta ylläripaketista löytyi ihananihanaa pupukangasta (interlock), josta halusin ehdottomasti itselleni jotain! Kangasta oli kuitenkin sen verran vähän, että jouduin hetken aikaa miettimään millä kaavalla saisin sen riittämään.
Pari postausta sitten esittelin helppoakin helpomman mekon ja siitä se idea sitten lähti...

Eli samasta kaavasta leikkasin helman pois ja tein paidan. Kimonohihojen ansiosta sain kankaan riittämään just ja just, ylimääräistä kangasta ei juurikaan jäänyt...

Kaikki reunat on huoliteltu rullapäärmeellä ja kaula-aukkoon ompelin tuollaisen lisäröyhelön.

Helmaan myös. Idea lähtikin helmasta kun pupukangas tuntui jääneen just pari senttiä liian lyhyeksi, eikä ollut varaa tehdä taitetta ja pelkkä rullapäärme helmassa oli vähän tylsä.
Täytyy sanoa, että jos olen ihastunut rullapäärmen tekemiseen, niin kyllä tuntuu tuota peitetikin nurjaa puoltakin ilmaantuvan vähän joka vaatteeseen... =)

18.3.2013

Mä nään tähtiä

Neiti pieni on alkanut oppia tavoille kangaskaupoilla. Tuossa taannoin käytiin mun äidin kanssa EK:ssa ja tyttöä ei ensin meinannut saada kaupan ovesta sisään. Hetken kuluttu samaa neitiä ei meinannut saada kaupan ovesta ulos. Palalaarin äärellä oli kietoutunut muutamaankin kankaaseen ja totesi, että ilman ei poistu!
Toinen kankaista oli tuollainen todella tähdellinen kangas, josta kieltäydyin heti mutta mun äitipä lupasi ostaa sen...

Jonkin tovin ehdin tätäkin kangasta marinoida kaapissa, kun oma silmä ei oikein tykkää väreistä, eikä tähtien määrästä. Edellisen kuukauden kankaatoman kunniaksi kuitenkin leikkelin tämänkin kankaan pois kaapista.

Kaapista löytyi mekon sävyyn sointuvaa turkoosia resoria vyötärölle ja sattumalta vielä tasan samaa turkoosia yksi värisenä jerseynä, josta tein helmaan tuollaisen koristerimpsulan. Rimpsula ja hameen helma on päärmätty rullapäärmeellä.
Vyötäröllä on myös noin 2/5 osaa korkeudesta kattava kuminauha ja alun perin ajattelin, että vyötärö olisi tarkoitus olla taitettuna mutta tyttö olikin asiasta eri mieltä...

Kaava on oma, taitellusta kankaasta leikattu kaksi vajaa puolkelloa. Malli erittäin yksinkertainen ja helppo.

11.3.2013

Ehkä maailman helpoin mekko

Yleensä olen vähän haastavampien ja monimutkaisempien kaavojen ystävä mutta Allt om Handsarbete -lehdessä 1/-13 oli kannessakin kuvattu keltainen erittäin yksinkertainen mekko, joka vain näytti niin omalta, että oli pakko kokeilla.
Mekkoa varten ei tarvitse piirtää kuin yksi kaava, joka toimii sekä etu, että takakappaleena, etukappaleelle vain leikataan isompi kaula-aukko.

Kangas on löytö Eurokankaan palalaarista ja vähän raskaampaa ja hyvin laskeutuvaa trikoota, oliskohan viskoosia seassa...?

Peitterilla tikkasin kaula-aukon ja hihansuut...

...ja helman.
Mekko on tehty koon 46 kaavalla ja jonkin verran jouduin kaventamaan, eli vähän isohko kaava.

Mekko odottelee vielä keväisempiä säitä ennen kuin pääsee käyttöön.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...